Ajándék esküvőre – mit (mennyit) adjak a barátnőmnek?

Esküvői meghívót kaptam nyár közepére egy havertől. Az, hogy haver, azért fontos, mert nem látok annyira bele az életébe. Együtt élnek egy ideje, nagyjából berendezkedtek, halvány lila fogalmam sincs, mire vágynak. Aztán beszéltem egy közös ismerősünkkel, akit szintén meghívott, és kiderült, hogy pénzt szeretnének, csak nem szívesen hangoztatják. Persze, ma már mindenki pénz jön a legjobban, de azért elég snassz dolog odatolni bankókat borítékban, és különben is mennyit?Pár éve voltam egy esküvőn, ahol a pár szintén pénzt kért, ők nagyon ötletesen oldották meg. Elmondták, hogy elsősorban lakásra, autóra és nyaralásra gyűjtenek és ki volt téve három fénykép három pénzgyűjtő kosárra: egy porsche, egy kacsalábon forgó luxuspalota és egy homokos tengerpart, mi pedig eldönthettük, melyik törekvésüket támogatjuk.

Láttam olyan ajándékot egy német rokontól, hogy kis cserepes szobafenyőre voltak rácsíptetve a papírpénzek, karácsonyfadísz-szerűen. Őszintén, ettől felfordult a gyomrom.

Tavaly, a mostanihoz hasonló szituban azt találtam ki, hogy vettem egy aranyos díszes pici ládikót, és abban lapult az ajándék. Gondoltam ez elég ötletes, de az átadáskor lefagyott a számról a mosoly, mert előttem ketten pont ugyanezt találták ki.

Az egyik srác azt ötölte ki, hogy szerez egy NDK turmixgépet a Vateráról vagy az Ecseriről, és elrejti benne az ajándékozásra szánt összeget. Egy baráti pár pedig azt tervezi, hogy felváltatja a pénzt húszasokra, és egy zsák pénzt lesz a meglepetés. Bravúros.

Azt sem tudom, mennyi most a tarifa? Húszezerrel ciki leszek, vagy inkább 30 ezer most az alap? (Hú, és persze nem szabad kifelejtenem a minap kezdett családi költségvetésünkből sem a summát…)

Ti mennyit adnátok és hogyan?

Az egyébként teljesen érthető, hogy nem akarnak úgy járni, mint egy barátnőm, aki már jó rég házasodott, és egy komplett szekrényt megtöltöttek az ajándék ágyneműk. Mi is örültünk a borítékoknak, de én szeretek egyedi ajándékokat adni.

S mindezeken túl persze a fő kérdés: MIT VEGYEK FEL?!

Hozzászólások

 1. Kisfecske says:

  Nagyon aktuális a felvetés, jön az esküvőszezon. Én rettegve várom, hogy melyik ismerősünk, mikor adja a meghívóját….Ez a “pénzt kérünk” dolog nekem sem tetszik annyira…persze néha vannak tök jó ötletek…mi az esküvőnkre egy baráti társaságtól egy nagy lyukacsos téglát kaptunk és a lyukakat teletömték pénzzel. Mivel minden tégla nedves egy kicsit, emlékszem, apósom és a férjem igen lázasan dolgoztak azon, hogy ne ázzon el teljesen a muníció :). Ez a ötlet azért is nagyon tetszett, mert nemcsak építkezés előtt álltunk, de a férjem az építőiparban dolgozik, tehát duplán is célba talált. Hozzáteszem, mi nem kértünk kimondottan pénzt. Ha már pénzt kér az ifjú pár, arra jobb a menyasszonytánc, amin úgyis muszáj pénzt adni. Szerintem a kincsesláda ötleted akkor is eredeti, és egyáltalán nem biztos, hogy most is eszébe jut másnak :)

 2. Kisfecske says:

  Ja, és a mit vegyek fel…Ha tudsz/szeretnél vásárolni, az Artz M. üzleteiben szerintem nagyon szép és elegáns ruhák vannak, a mi korosztályunknak megfelelő stílusban, viszonylag megfizethető áron, de az is lehet, hogy lassan le is értékelik őket :) Sőt, van még egy jó kis üzlet a MOM p. földszintjén, csak ennek elfelejtettem a nevét…én ott tavaly majdnem vettem (szintén esküvőre) egy állati szép kis ruhát….csak nagy volt rám. :(

 3. csibbb says:

  a H and M-ben is vannak jó kis rucik, viszonylag olcsón! de ha benézel egy-két turiba, ott is lehet gyöngyszemekre találni, és az még olcsóbb!!! :)
  mi is nemrég voltunk, és ott menyasszonytáncos pénzgyűjtés volt. én nem is nagyon voltam olyan esküvőn, ahol ajándékot adtak…

 4. Pintér Dia says:

  Megmondom őszintén, nagyon tudtam örülni a sima boritékban elhelyezett fantáziatlan bankóknak! :)

 5. Kryx says:

  Én most voltam esküvőn májusban, ahol a srác egy tésztás cégnél dolgozik, így a pénzt (20e) felváltottam 500 Ft-ra és tortiglioni tésztába tekertük bele egyesével a bankjegyeket, ez került bele befőttesüvegbe és lekötöttem díszes anyaggal. A lánynak még csináltam nyalókás ültetőkártyákat ajándékba, így kb 30-et adtunk. :)

  Máskor fűszerek közé raktuk a pénzt és ráírtuk a befőttesüvegre, hogy “Az élet sava borsa”. Lufiba is rakhatod akár a pénzt. Egyszer pedig segélycsomagot csináltunk ételekből zsákban (liszt, cukor, konzervek, tészta) és abba is belecsomagoltuk befőttesüvegben az összegyűjtött pénzt, “Házi lekvár” felírattal, a zsákon pedig segélykereszt volt felfestve.

  Mit vettem fel? Kosztümöt, szakadt az eső, majd megfagytunk… a vásárolt ruha pedig a szekrényben… amit egyébként a körúti használt ruhások közül az egyikben szereztem (Mark & Spencer) 3500 Ft.

 6. papillon says:

  Én is a tésztás ötletet akartam javasolni, én is olyat kaptam. Bele volt csavarba 500-as, 1000-es, 2000-es tésztába, és egy átlátszó kapcsos üvegbe téve, szuper jó ötlet. De ilyen kis kínai szerencse dobozban is kaptunk pénzt, meg persze a jó öreg boríték is szuper!!! Hidd el!

  • timi says:

   Köszönöm az ötleteket, ettől a dugdosástól beindult a fantáziám. Eszembe jutott, hogy mi anno kaptunk úgy pénzt, hogy nagyobb, fűzhető fagolyókba dugosták a precízen feltekert bankókat, és ezt tették egy dobozba. Valamelyiket mindenképpen megvalósítom.

Trackbacks

 1. [...] barátnőm esküvője kapcsán megint előkerült a tavalyi téma, hogyan ajándékozzunk pénzt ötletesebben mint a boríték-képeslap kombó. Végül egy doboz bonbonnak álcázva adtam át az [...]

Mi jár a fejedben?

*